Free Online Biology Entrance Exam Resources

Class 11 Biology - Short Answer Questions on Plant Kingdom

1. Name the alga which is used in laboratory culture media
Ans: Agar obtained from the algae Gelidium
 
2. Name the largest kelp
Ans: Macrocystis
 
3. Name the plant where the sporophyte is completely dependent on gametophyte?
Ans: Pinus
 
4. Name the pond scum
Ans: Spirogyra maxima
 
5. Name the major plant divisions in which archegonia are found.
Ans: Liverworts, Mosses and Pteridophytes
 
6. A terrestrial algae
Ans: Fritchiella
 
7. The endosperm of Angiosperm is
Ans: Triploid
 
8. Give an example of Living Fossil
Ans: Ginko
 
9. ‘Devils apron’ is the common name of
Laminaria
Ans: Laminaria
 
10. Ancestors of land plants are
Ans: Green algae
 
Learn more:

© Biology Entrance Exam, AllRightsReserved. ***Best viewed in Google Chrome and Mozilla firefox***

Maintained by BiologyEntranceExam.com